Saltar a contenidos

BIDEA

Navegación

Menú principal

agenda

Imagen de complemento Ampliar imatge
29/01/2016 - 11/03/2016
Cine
Ètica i empresa
Cinefòrum: 5 pel·lícules per dialogar sobre Ètica aplicada a Empreses i Organitzacions
Iniciativa del Palau Macaya coordinada per José Antonio Lavado, soci-director de Bidea Consultors

[Text en català i castellà]

T'oferim l'oportunitat de participar en un cicle de 5 pel·lícules, on podrem dialogar sobre l'aplicació de l'ètica a l'empresa i les organitzacions.

El cinefòrum L’ètica aplicada a l’empresa està format per cinc pel·lícules triades per la seva actualitat i per la manera com plantegen diferents situacions que afecten les empreses. La intenció és aprofitar la llibertat creativa i la capacitat de suggestió del cinema per promoure un diàleg obert i la participació dels assistents.

A partir de tres grans temes de debat:

1 Ètica i governança

Són compatibles ètica i empresa? L’ètica és un obstacle per competir o és un avantatge competitiu? L’empresa és un òrgan autònom o un agent de transformació i aportació de valor a la societat? La responsabilitat social empresarial és una alternativa ètica viable? 

2 L’ètica aplicada a la funció directiva i a les professions

Es pot aplicar l’ètica en les relacions de poder a l’empresa? Hi ha uns principis ètics fonamentals que les persones que ocupen càrrecs directius han de tenir en compte? I els professionals, quina ètica poden i han d’aplicar? Per a què serveix un codi deontològic? Es pot mantenir un comportament ètic com a professional o directiu/va en un entorn hostil?

3 L’ètica i la creació d’ocupació-gestió de persones

Es pot parlar de democràcia interna en una empresa convencional? Hi ha mecanismes per prendre decisions empresarials de manera èticament responsable? Són ètiques les diferències retributives actuals? Són ètics els criteris convencionals de relació empresa-representants dels treballadors? Quins fonaments ètics justifiquen que triem una empresa com un lloc on voler anar a treballar?

L’ètica aplicada a l’empresa acompanya el cicle Diàlegs, ètica aplicada a empreses i organitzacions, que promouen el Palau Macaya i la Fundació Factor Humà, coordinat per José Antonio Lavado, soci fundador de Bidea Consultores.

Del 29 de gener a l’11 de març del 2016.

Sala d’actes del Palau Macaya, a les 18 h.

Les sessions estan obertes al públic i són gratuïtes. Si t’ho estimes més, també t’hi pots inscriure trucant al 93 400 53 59.

--------

(Texto en castellano)

Te ofrecemos la oportunidad de participar en un clclo de 5 películas, donde podremos dialogar sobre la aplicación de la ética a la empresa y las organizaciones.

El cinefórum La ética aplicada a la empresa está formado por cinco películas escogidas por su actualidad y por la forma en la que platean diferentes situaciones que afectan a las empresas. La intención es aprovechar la libertad creativa y la capacidad de sugestión del cine para promover un diálogo abierto y la participación de los asistentes.

A partir de tres grandes temas de debate:

1 Ética y gobernanza

¿Son compatibles ética y empresa? La ética ¿es un obstáculo para competir o es una ventaja competitiva? La empresa ¿es un órgano autónomo o un agente de transformación y aportación de valor a la sociedad? La responsabilidad social empresarial ¿es una alternativa ética viable? 

2 La ética aplicada a la función directiva y a las profesiones

¿Se puede aplicar la ética en las relaciones de poder en la empresa? ¿Hay unos principios éticos fundamentales que las personas que ocupan cargos directivos deben tener en cuenta? Y los profesionales, ¿qué ética pueden y deben aplicar? ¿Para qué sirve un código deontológico? ¿Se puede mantener un comportamiento ético como profesional o directivo/a en un entorno hostil?

3 La ética y la creación de ocupación-gestión de personas

¿Se puede hablar de democracia interna en una empresa convencional? ¿Hay mecanismos para tomar decisiones empresariales de forma éticamente responsable? ¿Son éticas las diferencias retributivas actuales? ¿Son éticos los criterios convencionales de relación empresa-representantas de los trabajadores? ¿Qué fundamentos éticos justifican que escojamos una empresa como un lugar donde querer ir a trabajar?

El ciclo de cinefórum "Ética aplicada a la empresa" acompaña al ciclo Diálogos, ética aplicada a empresas y organizaciones, que promueven el Palau Macaya y la Fundació Factor Humà, coordinado por José Antonio Lavado, socio fundador de Bidea Consultores.

Del 29 de enero al 11 de marzo de 2016

Sala de actos del Palau Macaya, a las 18 h.

Las sesiones están abiertas al público y son gratuitas. Si lo prefieres, también puedes inscribirte llamando al 93 400 53 59.

Lugar:  Palau Macaya de la Obra Social “la Caixa” - Paseo San Juan, 108 - Barcelona
Horario:  18h
Organiza:  Iniciativa del Palau Macaya coordinada per José Antonio Lavado, soci-director de Bidea Consultors
Precio:  Gratuito

Para más información puedes consultar la web del Palau Macaya

© BIDEA - Avda. Corts Catalanes, 9-11 - 08173 - Sant Cugat del Vallès. Barcelona - Tel. 610257311